Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Streik kan ramme Tv-seerne
De fagorganiserte Tv-arbeiderne krever felles tariffavtale og bedre arbeidsforhold. Partene er så langt fra hverandre at en eventuell streik i høst kan ramme populære underholdningsprogrammer.
Norsk Filmforbund krever bedre arbeisforhold for Tv-fotografer, lydteknikere, ressigører og klippere. Ill.foto: Karine H. Henriksen
Nestleder i Norsk filmforbund, Vera Axselsen, sier til Dagsavisen at fagarbeiderne krever anstendige arbeidsforhold. Dette er første gang Tv-arbeiderne tar opp kampen med sine arbeidsgivere.
Langt fra hverandre
Til tross for lange forhandlinger med Norsk film-og tv-produsenters forening, er det fortsatt stor uenighet. Partene møtes til mekling hos riksmeklingsmannen på mandag, og dersom de ikke kommer til enighet kan det ende med streik.
Dårlige arbeidsforhold
Axelsen sier til avisen at folk har fått nok og at det ikke har vært en kultur for å organisere seg. Det skjer nå i større grad og det har ført til at Tv-arbeiderne nå er i forhandlingsposisjon for en tariffavtale.
Bransjen har lenge vært preget av lange arbeidsdager, helgejobbing og manglende overtidsbetaling. I følge nestlederen ble finanskrisen brukt til å presse arbeiderne ennå mer ned i pris, det vil si at de gikk ned i lønn.
Filmforbundet krever 7,5 timers arbeidsdag, rettferdig lønn, reell overtidsbetaling, helgetillegg, kompensasjon for å jobbe skift og regler for reise.
Upløyd mark
Generalsekretær Leif Holst Jensen i Produsentforeningen sier til Dagsavisen at bruddet i forhandlingene kom svært overraskende på arbeidsgiverne. Han presiserer i intervjuet at partene fortsatt hadde mye å forhandle om, og at de dessuten forhandler innen et område hvor det fra tidligere ikke eksisterer noen avtale.
Jensen sier bransjen opererer i et marked uten krav til Tv-kanalene om å kjøpe norske produksjoner. Av den grunn kan de ikke inngå avtaler som gjør produksjonen vesentlig dyrere.
Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.
"