Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Minnepinne som bacup er fy
Ekspertene advarer mot bruk av minnepinner som backup på jobben. Den er både lett å miste og lett å misbruke.
(Ill.foto)
– Minnepinner er lett å miste. Det som bare er sikkerhetskopiert på slike mobile lagringsmedier er ikke egentlig sikret. Men mye tyder på at kopiering til sikrere lagringsmedier skjer for sjelden i miljøer der bruken av minnepinner er høy, Kjetil Nordbye, leder for Aktiv IT-forvaltning i Ikomm.
Selskapet håndterer IT-drift og systemløsninger for en rekke kommuner, bedrifter og skoler og har god oversikt over kundenes datavaner.
Prisen på minnepinner har gått kraftig ned samtidig som lagringskapasiteten har økt voldsomt. Dermed er det lett å la seg friste til å bruke dem til å ta backup. Men det kan være et skikkelig sjansespil.
Informasjonstyveri
Nordby er redd for at mer data på minnepinner vil øke problemene med informasjonstyveri og misbruk av data.
– Selv om man nå kan få kjøpt minnepinner helt opp til 256 gigabyte, er det faktisk vårt råd å holde seg til de små i de fleste tilfeller. I vårt eget selskap holder vi oss til 1 gigabyte, sier Nordbye.
Økt sikkerhetsproblem
Problemer som følge av dårlig datasikkerhet vil øke i årene fremover hvis ikke bevisstheten hos brukerne bedrer seg, tror Christian Meyer, seniorrådgiver i Norsk senter for informasjonssikring (NORSIS).
Senteret er en del av Regjeringens satsing på informasjonssikkerhet og er underlagt Fornyings- og administrasjonsdepartementet.
Ikke bland jobb og privat
– Stor bruk av mobile medier og lav oppmerksomhet om risikofaktorene er en dårlig kombinasjon. På dette området trengs det holdningsendringer, sier Meyer.
Han råder folk til ikke å bruke samme minnepinne privat og på jobb, og å være på vakt mot mulige ondsinnede programmer i minnepinner som tilhører andre eller gis i gave.
– Det er viktig å være klar over at minnepinner kan infisere en datamaskin uavhengig av nettverk og internettilkobling. Det kan være smart å skru av de funksjonene i Windows som starter programvare automatisk når minnepinnen settes inn, sier Christian Meyer i NORSIS.
(NW)
Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.
"