Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Vi reiser mer
Tre av fem nordmenn var på reise med overnatting i løpet av 1. kvartal 2010, noe som tilsvarer drøyt 2,1 millioner nordmenn, viser tall fra SSB.
Ill.foto: Colourbox.
Antall personer på reiser har økt med nesten 10 prosent sammenlignet med 1. kvartal 2009.
Vi reiste 4,9 millioner ganger i løpet av årets 1. kvartal, 3,3 prosent mer enn i samme kvartal i fjor. Nesten tre fjerdedeler av turene gikk til reisemål i Norge. Både innenlandsreisene og utenlandsreisene hadde positiv vekst med henholdsvis 2,9 og 4,7 prosent. Også for yrkes- og feriereiser var det en økning.
På reisene i 1. kvartal hadde vi i alt 21,8 millioner overnattinger. Dette tilsvarer en økning på hele 23,1 prosent fra 1. kvartal i fjor. Det betyr at en gjennomsnittlig reise innebar drøyt fire overnattinger. Innenlandsreisene hadde i gjennomsnitt tre overnattinger, mens en gjennomsnitts utenlandstur varte noe lenger og omfattet nesten 8 overnattinger.
Bil innenlands, fly utenlands
I 1. kvartal 2010 brukte vi bilen på 62 prosent av reisene innenlands. Tilsvarende andel i 1. kvartal i fjor var 65 prosent. Vi brukte fly på 23 prosent av reisene innenlands, mens på turer til utlandet valgte vi flyet på tre fjerdedeler av reisene.
Flere velger kommersiell overnatting
I 1. kvartal overnattet vi på kommersielle overnattingssteder på 60 prosent av innenlandsreisene våre. På feriereisene var det mest vanlig å overnatte privat. I fem av seks tilfeller valgte vi hotell på yrkesreiser.
Påskens innvirkning
Påsken 2010 falt i månedsskiftet mars/april, mens den i 2009 i sin helhet falt i april måned. De påskereisene som ble påbegynt for eksempel fredag eller lørdag før palmesøndag, blir regnet som reiser i 1. kvartal. Dette til tross for at mesteparten av overnattingene fant sted i 2. kvartal.
(SSB)