Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Tør ikke be om høyere lønn
Fire av ti danske medarbeidere i handelsbransjen vil ikke be om en lønnssamtale med sjefen av frykt for å miste jobben neste gang bedriften skal nedbemanne.
Ill.foto: Colourbox.
En ny undersøkelse fra HK Handel i Danmark viser at fire av ti ansatte i bransjen ikke vil be om lønnsforhandlinger, selv ikke hvis arbeidsgiveren glemmer å ta opp temaet, skriver Dyens Stiftstidende.
Redd nye oppsigelser
Den danske arbeidsmarkedsforskeren, Flemming Ibsen, mener det henger sammen med finanskrisen og at det dermed er en generell tendens.
– Mange er redd for at sjefen vil oppfatte et som aggressivt og negativt dersom man ber om mer i lønn i en økonomisk presset periode. Mange vil derfor være redd for at det blir satt fremst i køen neste gang bedriften skal nedbemanne, sier han til nettstedet.
Frykter etterslep
Nestformann i HK Handel, Herdis Poulsen, mener det er arbeidsgiverens ansvar å overholde plikter i forhold til lønnsforhandlinger. Hun mener konsekvensene av en manglende lønnssamtale er at de medlemmene som ikke får lønnsforhøyelse får et etterslep og bransjen blir for lavt lønnet.
Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.
"