Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Færre funksjonshemmede i arbeid
Andelen sysselsatte blant funksjonshemmede personer var på 43,1 prosent i 2009. Det gir en nedgang på 2,2 prosentpoeng sammenlignet med de to foregående år.
(Ill.foto: Colourbox)
I 2009 var 229 000 funksjonshemmede i arbeid, hvorav mennene utgjorde 45,8 prosent og kvinner 40,7 prosent. Det viser nye tall fra Statistisk Sentralbyrå.
23 prosent ønsket jobb
Av de 303 000 ikke-sysselsatte funksjonshemmede var det om lag 70 000, eller 23 prosent, som oppga at de ønsket arbeid.
10 000 av dem ble klassifisert som arbeidsledige ut fra kriteriene om aktiv søking og tilgjengelighet for arbeidsmarkedet. Sammenlignet med undersøkelsen i 2. kvartal 2008 innebærer dette en nedgang i andelen som ønsker arbeid, men andelen er likevel på linje med resultatene fra 2007 og tidligere år.
46 prosent av de sysselsatte funksjonshemmede var deltidsarbeidende i 2009. For befolkningen for øvrig jobber 26 prosent deltid.
Les også: Se forbi funksjonshemningen
Funksjonshemming gir begrensninger
Av de funksjonshemmede som var i arbeid, oppga 67 prosent at funksjonshemningen begrenser hva slags type arbeidsoppgaver de kan utføre – dette til tross for de hjelpemidler de eventuelt har til rådighet.
56 prosent oppga at funksjonshemningen begrenser hvor mye de kan arbeide, det vil si den daglige eller ukentlige arbeidstiden.
Les også: Stagnerer i tilrettelagte jobber
Tilpassning for over halvparten
54 prosent av de ansatte hadde fått arbeidssituasjonen tilpasset funksjonshemningen. Av dem som ikke hadde fått arbeidssituasjonen tilpasset, oppga 22 prosent at det er behov for tilpasning.
Av dem som allerede hadde fått noe tilrettelegging, hadde 25 prosent behov for enda mer tilrettelegging.
(SSB)
Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.
"