Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Ni av ti tar studiepoeng
Av de som var registrert som ordinære heltidsstudenter høsten 2008, tok hele ni av ti studenter studiepoeng i løpet av studieåret 2008/09.
Ill.foto:Colourbox.
Halvparten tar studiepoeng tilsvarende et heltidsstudium som gir 60 studiepoeng. Om lag en av tre ordinære heltidsstudenter tok mellom 30 og 59 studiepoeng, mens en av ti ikke oppnådde poeng, skriver SSB på sine nettsider.
Tallene sier ikke noe om hvorfor disse ikke tar studiepoeng. Det kan være mange årsaker, for eksempel at de har sluttet å studere, byttet fag, strøket til eksamen eller fått barn.
Studenter som er i etter- eller videreutdanning har ofte jobben som sin hovedbeskjeftigelse. Om lag 14 000 personer fulgte høsten 2008 et etter- og videreutdanningstilbud på deltid. Fire av ti i denne gruppen tok fra 30 til 59 studiepoeng i løpet av studieåret 2008/09.
Helsefag på topp
Helse-, sosial- og idrettsfag er det største fagområdet. Her er det også størst andel av studentene som har oppnådd det antall poeng som tilsvarer minst et fulltidsstudium.
Av de ordinære heltidsstudentene har seks av ti full studieprogresjon. Fagområdet lærerutdanninger og utdanninger i pedagogikk har nest størst andel med normert studieprogresjon. Nesten 54 prosent av disse studentene tar 60 studiepoeng eller mer.
Av de totalt 240 500 studentene som var registrert ved høyere utdanningsinstitusjoner i Norge i studieåret 2008/09, tok 203 200 studenter poeng.
Det vil si at 85 prosent av alle studentene hadde uttelling i form av studiepoeng. Andelen var størst ved de vitenskapelige høgskolene, hvor over 87 prosent av studentene oppnådde studiepoeng.
Kvinner tar flest studiepoeng
Kvinner tar flest poeng både når vi ser på alle studenter og ordinære heltidsstudenter. For sistnevnte gruppe tar 53 prosent av kvinnene 60 studiepoeng eller mer, mens tilsvarende tall for menn er 49 prosent.
Ser vi på hvordan produksjonen av studiepoeng varierer med aldersgruppene, er det ikke helt uventet i aldersgruppen 20 til 24 år at vi finner det høyeste gjennomsnittet. Kvinnene i denne aldersgruppen produserer gjennomsnittlig 54 poeng, men menn tar 52 poeng.
Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.
"