Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Ungdomsledighet kan føre til uførhet
Den høye ungdomsledigheten i Skandinavia kan påvirke ungdommers psykiske helse i fremtiden viser en ny svensk rapport.
Bildetekst her...
I de nordiske landene er ungdomsledigheten høyere enn i de andre europeiske land. Terskelen inn på arbeidsmarkedet er derfor høyere i Norden.
Arbeidsledighet blant ungdommer utgjør en risiko for psykisk dårlig helse og skaper en ond sirkel som kan føre til at man på lengre sikt havner utenfor arbeidslivet, hevder dosent Lars Fréden som forsket på området.
Svekket motivasjon
En rapport som gransker forskning rundt unges psykiske helse i relasjon til arbeidsledighet vil presenteres på konferansen UNG og UTSATT i Gøteborg den 5. og 6. mai.
– Når arbeidsledigheten følges av dårlig psykisk helse kan motivasjonen for å finne en ny jobb forsvinne, dermed øker risikoen for permanent uførhet, sier dosent Lars Fredén ved Nordiska Høgskolen for Folkehelsevitenskap i Gøteborg.
Rapporten tar for seg sammenhengen mellom arbeidsløshet og psykisk helse hos unge voksne i alderen 15-29 år fra 1995 og frem til i dag.
Unge kvinner mest utsatt
Tendensen er at unge arbeidsledige kvinner er mer utsatt og at arbeidsledigheten er skadeligere for unge voksne enn andre voksne. Økonomiske problemer, brist på sosial omgang og skam er avgjørende faktorer som spiller inn.
Litteraturgjennomgangen viser at unge voksne med psykiske problemer øker også innenfor grupper som jobber eller studerer. Forskerne vet ikke hva dette skyldes, men nevner at den økonomiske nedturen kan ha en innvirkning.
Forskerne konkluderer med at flest mulig ungdom bør komme seg ut i arbeid for å unngå en økende andel uføre i fremtiden.
Se program for UNG og UTSATT her.