Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Ro ned - Kom i feriemodus
Sommerferien nærmer seg og mange har det travelt med å gjøre unna arbeid som ikke kan vente. Men for mye stress kan ødelegge hele ferien.
Har man det for travelt på jobb før ferien, resulterer det gjerne i at effektiviteten faller i takt med irritasjonsterskelen, hjernen går på tomgang og man blir umulig å omgås.
Når målet endelig er nådd og ferien skal nytes i fulle åndedrag, er kroppen så utslitt at ryggsmerter, influensa, migrene og andre feriesykdommer står for tur.
Feriemodus-tips
Her er ti råd til hvordan du unngår en slik nedtur, og kan møte - og nyte - ferien frisk og opplagt:
1 - Vær uthvilt
Det kan være lurt å sørge for å ha sovet ordentlig ut før ferien. På den måten styrkes immunforsvaret, og du unngår lettere å bli angrepet av sykdom så snart kroppen får litt ro.
2 - Hold færre møter
Om det er mulig, skjær ned på antall møter. Vurdér dine møteinnkallelser nøye, og finn ut om de er viktige eller om de for eksempel kan erstattes av en telefonsamtale. På den måten blir det mer tid til å få oversikt og rydde opp.
3 - Få oversikt
Skriv en liste over hva du har oppnådd det siste halvåret . På den måten kan du feire deg selv, få oversikt, og bli bevisst på hva ditt arbeid er verdt. Du kan møte ferien med å glede deg over hva du har oppnådd, i stedet for å ergre seg over det du ikke rakk.
4 - Bruk autosvar
Sett automat-svar på mail to dager før og to dager etter ferien. Slik får du tid til å få de siste tingene på plass, og du får noen ekstra dager på å komme i gang igjen etter ferien.
5 - Lad opp
Nyt ferien. Konsentrer deg om å ha fri, og bruk hjernen på andre ting enn jobb. Fyll opp familie- og vennekontoen, som det kanskje gikk hardt utover før ferien.
6 - Gir ned
Skal du bruke ferien på ekstremsport eller andre anstrengende aktiviteter, kan det være lurt å gire langsomt ned etterpå. Dersom du blir rastløs av å slappe av, kan det være tegn på at du har blitt "fartsblind", og at kroppen stritter imot et roligere tempo.
7 - Planlegg med familien
Lag avtaler med familien. Få avklart hvordan det kommende halvåret skal fungere, så dere er enige om priorieringer og forventninger. Slik kan du unngå skuffelser og misforståelser.
8 - Skriv ned jobb-ideer
Ha en notatblokk eller lignende tilgjengelig i slutten av ferien. Det er gjerne da de gode ideene begynner å dukke opp. Men ikke gjør annet enn å notér dem ned; å jobbe videre med dem kan du gjøre når ferien er over.
9 - Planlegg oppstarten
Etter ferien går det kanskje et par dager før du er tilbake i det gamle tempoet. Det er vanlig, og det er ikke nødvendig å kickstarte kroppen med en kjempeutfordring selv om det kan la seg gjøre. Bruk et par dager på å skaffe deg oversikt, så du får en god start med planlegging av det kommende halvåret.
10 - Bevar oversikten
Etter ferien kan det være lurt å sette av tid til restitusjon, til jobb-tanker, og til planlegging i kalenderen. Hold gjerne av noen dager i kalenderen som du forbeholder deg selv eller videre planlegging.
(Kilde: Lederweb.dk)