Fortsatt ledige sommerjobber!
Nordjobb gir ungdommer en nordisk opplevelse i sommer. Hittil i år har de skaffet sommerjobb til over 100 unge fra hele Norden i Norge.
Ill.foto: Colourbox.
– En sommerjobb gjennom Nordjobb gir en unik mulighet til å kombinere verdifull arbeidserfaring med å tilegne seg kunnskap om nordisk språk og kultur. I tillegg ser et utenlandsopphold veldig bra ut på en CV, sier prosjektleder Sandra Petie Einen i en melding.
De første jobbene går først
Det er fortsatt ledige jobber for norske ungdommer som ønsker en sommerjobb i et annet nordisk land, men vær rask - de beste jobbene går først.
Nordjobb finnes i alle de Nordiske landene og sender rundt 750 ungdommer på utveksling i hele Norden hvert år. Det er Foreningen Norden som driver prosjektet som er delvis finansiert av Nordisk Ministerråd og gratis for ungdommene.
Dersom du kjenner ungdom mellom 18 og 28 år som er interessert i å jobbe en sommer i Norden kan de registrere seg og søke via Nordjobbs hjemmeside www.nordjobb.net frem til 30. juni 2011.
Inn på det Nordiske arbeidsmarkedet
En viktig del av prosjektet er å styrke de unges kjennskap til det nordiske kultur- og språkfellesskapet. Det avvikles derfor et kultur- og fritidsprogram gjennom hele sommeren. I Norge arrangerte Nordjobb svensk Midtsommeraften på tradisjonelt vis med sang og dans rundt maistangen den 24. juni. Besøk på Norsk Folkemuseum, øyhopping i Oslofjorden og hyttetur til Hemsedal står også på programmet denne sommeren.
Får man jobb via Nordjobb hjelper prosjektet med å formidle bolig til ungdommen.
– Vi har boligavtaler med studentsamskipnader i de største byene hvor vi opererer, så ungdommene kan leie rimelige boliger av seriøse aktører og slipper det private leiemarkedet.
– Kombinasjonen av boligformidling og fritidsprogram skaper en trygg ramme rundt utenlandsoppholdet og vi ønsker med dette å lette unges tilgang til det nordiske arbeidsmarkedet, sier Einen.
Verdifull arbeidserfaring
Foreløpig jobber det flest norske ungdommer på Island, Grønland og i Sverige i sommer, men jobber på Færøyene, Åland og i Finland har også vist seg å være populære blant søkerne.
– Selv om en sommerjobb i Norge ofte er bedre betalt enn i andre land, vil man gjennom et utenlandsopphold tilegne seg både språkkunnskaper, kulturforståelse og arbeidserfaring som er både nyttig og etterspurt i dagens jobbmarked. Det kan gi et fortrinn i videre jobbsøking. De fleste jobbene som formidles er tradisjonelle sommerjobber innen turist- og servicenæringen.
– I Norge har vi Nordjobbere som jobber i restauranter og parker, på hotell, og i hjemmetjenesten. Av de mer eksotiske sommerjobbene kan Nordjobb skilte med jobb på bondegård på Island eller rekefabrikk på Grønland, sier Einen.