Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Lønnen til 800 000 ansatte er offentlig
Datatilsynet har konkludert med at lønnen til offentlige ansatte er informasjon som alle kan få innsyn i. Det betyr at hvem som helst kan sjekke hvor mye de tjener, og hvor mye de betaler i skatt.
Ill.foto: Colourbox.
Datatilsynet har i en dialog med Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) konkludert med at en lønnslipp i utgangpunktet er offentlig informasjon.
I praksis betyr det at det ikke stilles krav til at den som ber om innsyn må være navngitt eller gi forklaring for hva informasjonen skal brukes til, melder nettstedet digi.no.
Men det er riktignok ikke all informasjon du har krav på å få utlevert. Bidragstrekk, kontonummer eller andre taushetsbelagte opplysninger får du ikke tilgang på.
Datatilsynet anbefaler at lønn- og skattesummen blir listet opp i stedet for å utlevere hele lønnslippen.
– Offentlighetsloven har sin bakgrunn fra 1970-tallet og da fantes ikke de samme mulighetene til masseinnhøsting og videredistribusjon som i dag, sier Ove Skåra i Datatilsynet til digi.no
Han sier videre at de ønsker velkommen en debatt om hvordan ny teknologi vil måtte påvirke hvordan vi omgir oss med personopplysninger og offentlig informasjon i fremtiden.