Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Norskfødte med innvandrerforeldre på studietoppen
31 prosent av landets 19-24-åringer deltok i høyere utdanning høsten 2010. Det er størst andel norskfødte med innvandrerforeldre i denne aldersgruppen som studerer melder SSB.
Ill.foto: Colourbox.
Hele 38 prosent av norskfødte med innvandrerforeldre i aldersgruppen 19-24 år var i høyere utdanning høsten 2010 melder SSB.
Blant innvandrerne i samme aldersgruppe var bare 16 prosent i gang med studier.
Avbryter utdanning
Også i aldersgruppen 25-29 år er andelen norskfødte studenter med innvandrerforeldre større enn den totale andelen for hele landet, med andeler på henholdsvis 18 og 15 prosent.
Blant innvandrere i denne aldersgruppen var 9 prosent i høyere utdanning. At få innvandrere tar høyere utdanning, skyldes først og fremst at færre tar videregående utdanning og flere avbryter utdanningen, slik at rekrutteringsgrunnlaget til høyere utdanning blir mindre.
Flest kvinner studerer
Andelen kvinner som studerer i aldersgruppen 19-34 år er høyere enn andelen menn, både blant innvandrere, norskfødte med innvandrerforeldre og i befolkningen totalt.
Tall for hele befolkningen viser at 22 prosent kvinner og 15 prosent menn var i høyere utdanning høsten 2010.
Blant norskfødte kvinner med innvandrerforeldre var 31 prosent i høyere utdanning, mens tilsvarende andel menn var 25 prosent. Blant innvandrerne var det 10 prosent kvinner og 8 prosent menn som var i gang med studier.
Stadig flere studenter
Høsten 2010 var det registrert 241 300 studenter ved universiteter og høgskoler i Norge samt norske studenter i utlandet. Dette var en økning på i underkant av 3 prosent sammenlignet med året før.
Økningen i antall studenter var størst innenfor naturvitenskaplige fag, håndverksfag og tekniske fag. Det var registrert 39 100 studenter innenfor dette fagfeltet per 1. oktober 2010, en økning på i underkant av 2 100 studenter fra høsten før.
Det mest populære fagfeltet var helse-, sosial- og idrettsfag, med om lag 53 200 studenter.
Storbritannia og Danmark er populære studieland
Om lag 13 500 studenter var høsten 2010 registrert som norske studenter i utlandet. Dette er en økning på 1 200 studenter sammenlignet med 2009.
Storbritannia og Danmark er de mest populære studielandene med henholdsvis 3 400 og 2 400 norske studenter.
(SSB)