Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Restauranteier dømt for lønnstyveri
En restauranteier utbetalte for lite lønn til en av sine ansatte. Nå er han dømt til lønnstyveri og må betale nær en kvart million i erstatning.
Det er den første dommen av sitt slag etter at lønnstyveri ble tatt inn i straffeloven, skriver FriFagbevegelse.
Den nye loven trådte i kraft 1. januar i fjor og gjør det straffbart for en arbeidsgiver å ikke betale ansatte den lønnen de har krav på.
Saken stammer fra juni 2020. Kvinnen som arbeidet som servitør på en restaurant i Askim, jobbet seks timer seks dager i uka, men fikk stort sett kun utbetalt 15.000 kroner i måneden fram til hun sluttet etter to år.
Ifølge Oslo tingrett fikk kvinnen betalt 160.000 kroner for lite i perioden hun jobbet for restauranten, og hun fikk heller ikke utbetalt feriepenger. Det utgjør til sammen 243.600 kroner for lite i lønn.
Serveringsbransjen har allmenngjort lønn som vil si at det er ulovlig å betale under minstelønnen i tariffavtalen for bransjen, som ligger på 175,45 kroner i timen.
Den tiltalte restauranteieren tilsto samtlige forhold i retten og ble i tillegg til erstatning idømt 30 dagers betinget fengsel, ifølge FriFagbevegelse.
(©NTB)