Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
- Det må lønne seg å jobbe
Rundt 340 000 personer er i dag uføretrygdet. NHO mener at ingen bør bør tjene på å trekke seg ut av arbeid.
Foto: Karine H. Henriksen
- Vi er avhengig av at ingen tjener på å trekke seg ut av arbeidslivet, sier Sigrun Vågeng, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO. Rundt 340 000 personer er i dag uføretrygdet.
700 000 uten jobb
En ny SSB-rapport lagt frem torsdag viser at nivået på uføretrygden påvirker hvor mange som velger trygd fremfor arbeid. Antallet kunne vært redusert med et mindre gunstig stønadsnivå, viser rapporten. I dag står rundt 700 000 utenfor arbeidslivet. Om lag halvparten av disse er altså på uføretrygd.
- At annenhver person uføretrygdes ut av arbeidslivet er ikke bærekraftig. Eldrebølgen gjør at vi er helt avhengig av en høy yrkesdeltagelse for å sikre fremtidig verdiskaping, sier Vågeng.
Les også: Nav-kø gjør folk ufrivillig uføretrygdet
Fra uføretrygd til arbeid
- Det kan ikke være slik at folk taper på å gå fra uføretrygd til arbeid. Det må lønne seg å jobbe. Det er klart at nivået på stønadene betyr noe for hvor mange som trygdes.
Vågeng mener man må se på alle forhold ved dette; skattenivået for lave inntekter, størrelsen på uføretrygden, og særtillegg for trygdede forsørgere.
- Yrkesdeltakelse er og må fortsatt være den beste veien til en høyere levestandard for den enkelte, avslutter Vågeng.
Les også: Stå lenger i jobb med trening
(NHO)
"