Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Innvandrerledigheten går fortsatt ned
Arbeidsledigheten blant bosatte innvandrere i Norge gikk ned fra 7,1 prosent i november 2010 til 6,1 prosent i november 2011 melder SSB.
Ill.foto: Colourbox.
I resten av befolkningen var det også en nedgang i arbeidsledigheten i samme periode, fra 2,1 til 1,8 prosent.
Det var i hovedsak blant menn, både i innvandrergruppen og i befolkningen ellers, at ledigheten gikk ned. Nedgangen var på henholdsvis 1,8 og 0,4 prosentpoeng.
Blant innvandrerkvinner var ledigheten uendret, mens det var en marginal nedgang på 0,1 prosentpoeng blant kvinner for øvrig.
Det er en sterkere nedgang i ledigheten innenfor de mannsdominerte yrkesgruppene i bygge- og anleggsvirksomhet og i industrien enn i de kvinnedominerte yrkene i offentlig sektor.
Innvandrerkvinner har derfor noe høyere registrert ledighet enn innvandrermenn, henholdsvis 6,3 og 5,9 prosent. I resten av befolkningen har derimot mennene fortsatt høyest ledighet, med 2,1 prosent mot 1,6 blant kvinnene.