Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
BI fornyer storkontrakt for nasjonal lederutdanning
Handelshøyskolen BI fornyer kontrakten med Helsedirektoratet for å levere nasjonal lederutdanning til primærhelsetjenesten i en ny periode på inntil ni år.
BI har siden 2015 utviklet og levert lederutdanning for helse-og omsorgssektoren i Norge, og vil i løpet av 2021 ha utdannet mer 1000 ledere i nasjonal lederutdanning for primærhelsetjenesten.
- Å kunne fortsette det tette samarbeidet med norske helsemyndigheter gjennom denne kontraktsfornyelsen er en tillitserklæring vi setter høyt, og som vi skal fortsette å etterleve gjennom det viktige samfunnsoppdraget vi tar med å utdanne ledere som kan bidra til å forbedrede helsetjenester i Norge, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI.
Utdanningen skal blant annet gjøre helseledere i stand til å være veivisere for god drift, samspill med omgivelsene og mestring. De skal også kunne dra nytte av forskning, og utvikle egen og ansattes kompetanse innen innovasjon, endringsledelse og bruk av teknologi.
Full uttelling på kvalitet
Anbudet fra Helsedirektoratet ble vunnet i konkurranse med to andre tilbydere, der oppdragsgiver berømmer BI spesielt for hvordan programmet skal sørge for at studentene tilegner seg forskningsbasert kunnskap i kombinasjon med praktiske ferdigheter og verktøy i tråd med læringsmål og utfordringer.
Totalt fikk BI 100 av 100 mulige poeng under tildelingskriteriet kvalitet.
- For primærhelsetjenestene så ser vi at dette er noe som bidrar til konkrete forbedringer i tjenesten, ikke minst på grunn av vektleggingen av endringsledelse og innovasjon for å få frem nye måter å jobbe på som er helt avgjørende. Det er dette som er den nye virkelighetene for ledere i denne sektoren, at ting endrer seg veldig raskt, sier Helseminister Bent Høie.
Tverrfaglig samarbeid
Videreføringen av den nåværende lederutdanningen adresserer også behovet for styrking av innovasjon i helsesektoren, og økt forståelse av digitalisering, tjenestedesign og ny teknologi.
- Programmet er prakteksempel på hvordan tverrfaglig samarbeid kan bidra til å ruste deltakerne for å møte utfordringer som stiller krav til kunnskap og erfaring med å lede store endringer og omstillingsprosesser ved tilpasning av nye arbeidsformer, ny teknologi og organisering av tjenestene, sier Prorektor Amir Sasson ved Handelshøyskolen BI.
BI har gjennom mange år investert betydelig i et sterkt fagmiljø ved forskningssenteret Senter for helseledelse, og har en klar ambisjon om å bidra til utvikling av helse- og omsorgssektoren i Norge.
Gjennom flere skreddersydde utdanningsprogrammer har BI bred erfaring med innovasjon i offentlig sektor fra forskning og undervisning. Som strategisk kompetansepartner for Helsedirektoratet og KS vil BIs mål være å styrke kommunehelsetjenestens rolle i samspillet innad i helsetjenesten.
- Samtidig som norske helsetjenester står ovenfor et komplekst utfordringsbilde som det er viktig å håndtere på både kort og lengre sikt, utfordres ledere til å utnytte handlingsrommet for forbedringer som et ledd i å nå det overordnede målet om bidrag til bedre helsetjenester for brukere og pasienter. Gjennom undervisning som bidrar til to parallelle læringsspor sikres god individuell lederutvikling og utvikling av innovative løsninger i organisasjonene deltagerne kommer fra, sier programdirektør Bjørn Erik Mørk ved Handelshøyskolen BI.
(Handelshøyskolen BI /NTB Kommunikasjon)