Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Skygg en sjef
Det å skygge en annen leder gjennom en arbeidsdag kan lære deg ett og annet om ditt eget lederskap, samtidig kan lederen få nyttige tilbakemeldinger fra deg.
Det å skygge en sjef kan være lærerikt både for den som skygger, og for den som blir skygget. Ill. foto: Colourbox.
Det svenske magasinet Personal & Lederskap har intervjuet Anders Colstrup, som er seniorpartner hos Mil Institute. Han har åtte års erfaring med å bruke skygging som metode i forbindelse med lederutvikling.
Spennende lederutvikling
”Skyggen” får selv bestemme hvem han eller hun vil skygge, og må selv ta kontakt med personen. De fleste synes det er smigrende og spennende å få en slik forespørsel, mener Colstrup. Dessuten kan det være lærerikt også for den som blir skygget, fordi vedkommende kan få nyttig feedback på egen lederstil.
Les også: Lederens seks forbudte ord
Skygg det du vil lære noe om
Men det er viktig å tenke gjennom hvem man vil skygge ut fra hva man har behov for å lære mer om. Den som skal skygges bør dessuten tilrettelegge dagen(e) slik at det blir variert og mest mulig lærerikt. Ut over det trenger man ikke mye forberedelser for å komme i gang.
Les også: Forandringsledelse - slik gjør du det
Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.Abonner på Personal og Ledelse og få åtte utgaver for kr 640.
"