Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
- Kan øke risikoen for smitte
Tre av fire vasker ikke tøymunnbindet etter hvert bruk, viser en undersøkelse YouGov har gjort for Apotek 1. Å droppe denne vasken øker risikoen for smitte.
Tøymunnbindet bør vaskes på 60 grader mellom hvert bruk. Likevel sier bare 25 prosent av befolkningen at de vasker munnbindet hver gang. To av tre bruker tøymunnbindet inntil ti ganger før det vaskes, mens en av ti sjelden eller aldri vasker tøymunnbindet.
- Å bruke tøymunnbindet på nytt innen få dager uten å vaske det, kan faktisk øke risikoen for smitte, sier fagredaktør Mia Meland i Apotek 1.
Bør oppbevares i plastpose
En av tre velger tøymunnbind fremfor engangsmunnbind, viser undersøkelsen YouGov har gjort på oppdrag av Apotek 1. Tøymunnbind regnes av helsemyndighetene som god nok beskyttelse utenfor helsetjenesten, men du må bruke det riktig for å beskytte mot smitte.
- Vask hendene før og etter bruk. Pass på at munnbindet sitter godt på, og ikke ta på selve munnbindet under bruk. Husk at munnbind er et tillegg til andre viktige smitteforebyggende tiltak som å holde god avstand og god håndhygiene, sier fagredaktør Mia Meland.
Tøymunnbind bør dessuten oppbevares i en lukket plastpose når det ikke brukes.
Ikke alltid egnet
Tøymunnbind kan brukes av friske personer for å redusere smittespredning i befolkningen, men det er tilfeller der tøymunnbind bør byttes ut med engangsmunnbind.
- Tøymunnbind er ikke-medisinske og har lavere filtreringsevne enn medisinske engangsmunnbind. De bør ikke brukes om du har Covid-19 eller har vært i nærkontakt med noen som er smittet, sier Meland.
Avslutningsvis råder fagredaktøren om å sjekke to ting på pakken med tøymunnbind: Holdbarheten og at tøymunnbindet er merket med CWA 17553:2020, som er standarden for tøymunnbind.
(Apotek 1/myNEWSdesk)