Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Seks myter om drømmejobben
Det sirkulerer mange myter om hvordan du får drømmejobben. Hardt arbeid og lidenskap er to av dem, men virkeligheten ser annerledes ut.
Ill.foto: Colourbox.com
"Hva skal jeg gjøre med mitt liv?" Det er et spørsmål mange stiller seg med jevne mellomrom, særlig om man mistrives i jobben.
Forfatteren PO Bronsong forsøker i sin bok, "What should I do with my life?", å svare på de spørsmålene som dukker opp. Her får du noen av dem:Myte 1: Vi skaper våre egne skjebner Sannhet: Ofte blir vi tvunget til karriereforandringer. Vi mister jobben, tjener for dårlig eller har en ussel sjef. Veldig få er naive realister.Myte 2: Alt som kreves er lidenskap Sannhet: Vi har lest om at hvis vi bare holder nok på drømmen, så går den i oppfyllelse til slutt. Men hvis dette skal skje, kreves også hardt arbeid og tydelige mål.Myte 3: Drømmejobben har ingen dårlige sider Sannhet: Det finnes en oppfatning av at du må elske jobben din så mye at du hopper ut av sengen hver mandag morgen og bare lengter etter å komme på kontoret. Når du først er der, har du en voldsom energi og løser oppgavene i turbofart. Men sånn er det ikke i virkeligheten. Alle jobber består av oppgaver som ikke er fullt så morsomme å ta seg av.Myte 4: Du skal elske jobben i seg selvSannhet: Nei, det må ikke være en høyere mening med det du jobber med. Du kan ikke bare jobbe for å få lønning hver måned eller forsørge familien din, men du kan være veldig fornøyd selv om du ikke redder verden hver dag.
Myte 5: Det finnes bare én drømmejobb Sannhet: Nei, det finnes mange muligheter som passer deg perfekt. Ofte innen ulike bransjer eller ulike yrker. Du kan vokse inn i ulike roller. Se på arbeidslivet som en prosess.Myte 6: Du vet ikke hva du vil. Sannhet: Si aldri at du ikke vet hva du vil. Det er enkelt nok: Du vil ha en mening med jobben, føle samhørighet, ha ansvar og helst litt spenning. Det er meningen at det skal være vanskelig, ellers lærer du ingenting på veien. Vær ydmyk, våg å ta utfordringer og lær deg nye ting. (Chef.se, Fast Company)