Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Jobbreiser - En byrde for privatlivet
NYHET: Annenhver nordmann sier at reisevirksomhet i jobben er en byrde for privatlivet.
Seks av ti kvinner og fire av ti menn bekrefter dette i en internasjonal arbeidsmarkedsanalyse. Mer enn 26 000 arbeidstakere i privat sektor deltar i undersøkelsen.
– Globalisering og internasjonalisering har gjort at flere reiser i jobbsammenheng. Det er ikke et ukjent fenomen at ansatte med flere reisedøgn opplever høyere grad av press og konflikt mellom jobb og familie, sier Camilla Grana, administrerende direktør i Randstad Norge.
– Menn har kanskje en tendens til å oppleve lengre reiser som avkobling, men flere kvinner kjenner seg utrygge, ensomme og tenker på familien. Derfor er det ikke overraskende at flere kvinner enn menn ser på jobbreiser som en belastning, sier Grana.
Tilleggsverdi i jobben
På tross av den opplevde belastningen er deltakerne i undersøkelsen tydelige på at reisevirksomhet gir en tilleggsverdi i jobben. Hele ni av ti nordmenn svarer bekreftende på dette, litt over det internasjonale gjennomsnittet.
– Dette illustrerer paradokset og motsetningene mange opplever. Mange ønsker å reise, men for mange innebærer dette også økte stressfaktorer. Arbeidstakerne blir utsatt for stadig større krysspress; man må stå på, yte og produsere mer, omstille seg og henge med – samtidig som det er stadig viktigere å ha et aktivt liv utenom jobben, sier Camilla Grana.
Halvparten ønsker jobbreiser
I den samme undersøkelsen svarer 47 prosent av de norske arbeidstakerne at de ønsker seg en jobb som også omfatter internasjonal reisevirksomhet. Den norske svarprosenten ligger ti prosent under gjennomsnittet for de 34 landene i undersøkelsen. I Sverige og Danmark svarer henholdsvis 47 og 33 prosent at de ønsker å reise utenlands i jobben, mens over 80 prosent i land som Mexico, India, Tyrkia og Argentina ønsker en slik jobb.
– Bortsett fra Japan, som ligger lavest i undersøkelsen med 32 prosent som ønsker utenlandsreiser, er det arbeidstakere i europeiske land som gjennomgående har minst ønske om internasjonal reisevirksomhet, forteller Grana.
(Pressemelding)
Har du leder eller HR-ansvar? Hold deg faglig oppdatert med Personal og Ledelse
- Last ned enkeltsider eller utgaver av bladet
- Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev
88 prosent (globalt snitt) mener reisevirksomhet har en tilleggsverdi i jobben.
Fem på topp:
Kina 98 prosent
India 98 prosent
Mexico 97 prosent
Malaysia 97 prosent
Spania 96 prosent
Norge 90 prosent
Fem på bunnen:
Sverige 78 prosent
USA 77 prosent
Danmark 75 prosent
Slovakia 74 prosent
Japan 68 prosent
52 prosent (globalt snitt) mener reiser i jobben er en byrde for privatlivet
Fem på topp:
Polen 68 prosent
Italia 67 prosent
Frankrike 66 prosent
Storbritannia 63 prosent
Australia 63 prosent
Sverige 52 prosent
Danmark 50 prosent
Norge 50 prosent
Fem på bunnen:
Mexico 40 prosent
Sveits 38 prosent
Argentina 37 prosent
New Zealand 34 prosent
Hellas 32 prosent
(Kilde: Ranstad Work Monitor)