Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Arbeidsledigheten rammer bredt, men skjevt
Rundt 270 000 personer har blitt arbeidsledig som følge av koronautbruddet. De med lav inntekt og utdanning er overrepresentert blant de ledige.
Arbeidsledigheten i Norge har økt fra 2,3 til 10,4 prosent som følge av koronautbruddet. Nå har en forskergruppe bestående av forskere fra Nav, Frischsenteret og Statistisk sentralbyrå sett nærmere på hva som skjuler seg bak ledighetstallene. Resultatene har de publisert i rapporten Hvem tar støyten? Arbeidsmarkedet under Korona-krisen.
Ifølge en artikkel på hjemmesidene til Statistisk sentralbyrå er de viktigste funnene at alle inntekts- og utdanningsgrupper er berørt, men det er en klar overrepresentasjon blant de nye ledige av personer med lav inntekt, lav utdanning, og lavinntekts familiebakgrunn. Kvinner er også mer utsatt for å miste jobben enn menn, unge er mer utsatt enn eldre og innvandrere er mer utsatt enn øvrig befolkning. Innen bedrifter har ansiennitet og lønnsnivå liten betydning for valg av hvem som permitteres.
Hele rapporten finner du her: Hvem tar støyten? Arbeidsmarkedet under Korona-krisen
Kilde: Statistisk sentralbyrå