Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Høyest utdanningsnivå i Oslo
UTDANNING: I Oslo hadde halvparten av befolkningen over 16 år utdanning på universitets- og høgskolenivå i 2016. På landsbasis gjaldt dette 33 prosent viser tall fra SSB.
I 2006 hadde 26 prosent utdanning på dette nivået i Norge, mens det hadde økt til 28 prosent i 2010. For bosatte i Oslo hadde 41 prosent utdanning på universitets- og høgskolenivå i 2006. Det økte til 45 prosent i 2010 og videre til 50 prosent i 2016.
Fire fylker lå over landsgjennomsnittet for utdanning på universitets- og høgskolenivå i fjor. I Oslo hadde halvparten av befolkningen utdanning på dette nivået, mens Akershus (37,5 prosent), Sør-Trøndelag (35,1) og Hordaland (33,8) fulgte på de øvrige plassene.
Minst andel med utdanning på universitets- og høgskolenivå finner vi i Hedmark, Oppland, Østfold og Nordland med 25 prosent.
Kvinnene på topp i alle fylker
I alle fylkene var det flest kvinner med utdanning på universitets- og høgskolenivå i 2016. Blant kvinner hadde 37 prosent utdanning på dette nivået, mens tilsvarende tall for menn var 29 prosent.
Størst forskjell mellom menn og kvinner finner vi i Finnmark, der 34 prosent av kvinnene hadde fullført utdanning på universitets- og høgskolenivå, mens 20 prosent av mennene hadde fullført en utdanning på dette nivået. Også i Sogn og Fjordane, Nord-Trøndelag og Troms var det forskjeller mellom kvinner og menn på over 10 prosentpoeng.
(Kilde: SSB)
Har du leder eller HR-ansvar? Hold deg faglig oppdatert med Personal og Ledelse
- Last ned enkeltsider eller utgaver av bladet