Hei! Har du fått spørsmål om å bli med i en undersøkelse fra Kantar og HRmagasinet?
Vi trenger kunnskap og innsikt om våre lesere.
Derfor har vi engasjert Kantar – et av Norges ledende analyseinstitutt – til å hjelpe oss med å gjennomføre undersøkelsen.
Mange av våre abonnenter og lesere har fått undersøkelsen tilsendt på e-post fra Kantar, og dette er en vennlig påminnelse til deg om å bidra med dine svar.
Sammen lager vi bedre innhold!
Beste hilsen
Geir Christiansen, redaktør HRmagasinet
Mer fleksible permitteringsregler
Regjeringen vil senke kravet til arbeidstidsreduksjon for rett til dagpenger ved permittering til 40 prosent. Samtidig foreslås det å utvide avbruddsperioden ved permittering, uten at det påløper nye lønnspliktdager og ventedager før dagpengeutbetaling, fra fire til seks uker.
Statsminister Jens Stoltenberg
- Med disse endringene blir det enklere å fordele permitteringer, helt eller delvis, på flere arbeidstakere og over lengre tidsrom. Forslagene imøtekommer et sterkt ønske hos partene i arbeidslivet, sa statsminister Jens Stoltenberg under sitt besøk hos Eramet AS i Sauda i dag.
Les også: Usikker på permittering?
Enklere med rullerende permittering
På bakgrunn av situasjonen på arbeidsmarkedet foreslås det at kravet til arbeidstidsreduksjon for rett til dagpenger under permittering, senkes til 40 prosent.
Ved å senke kravet til arbeidstidsreduksjon legges det til rette for mer fleksible permitteringsordninger. En arbeidstidsreduksjon på 40 prosent vil gjøre det enklere å gjennomføre såkalt rullerende permitteringer. I motsetning til kravet på 50 prosent, utgjør 40 prosent to hele arbeidsdager innenfor en arbeidsuke, noe som vil gjøre gjennomføringen av permitteringer enklere.
Utvider avbruddsperioden til seks uker
Avbrudd i permitteringsperioden på grunn av arbeid i mer enn fire uker vil etter dagens regler innebære ny permittering. Det innebærer nye lønnspliktdager etter lønnspliktloven, og nye ventedager før rett til dagpenger.
Dette er bakgrunnen for å utvide avbruddsperioden til seks uker. Arbeidsgiver kan da fordele hele eller delvise permitteringer på flere personer, over lengre perioder, uten å bli belastet med kostnadene med nye lønnspliktdager. Ved å endre reglene om rett til gjenopptak av dagpengeperioden etter arbeid i permitteringsperioden tilsvarende, vil permitterte ikke få permitteringslønn, men unngår nye ventedager før dagpengene blir utbetalt.
Arbeids- og inkluderingsdepartementet tar sikte på at begge de foreslåtte endringene i dagpengeforskriften gjennomføres så snart som mulig, og senest fra 1.juli.
"